Peren-bramencrumble

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
225 g bloem
100 g koude boter, in blokjes
100 g bruine suiker
4 peren (Doyenne of Conférence)
200 g braambessen
100 g kristalsuiker
het merg van 1 vanillestokje
Ingrédients: 
225 g de farine
100 g beurre froid, en noix
100 g de sucre brun
4 poires (Doyenné ou Conférence)
200 g de mûres
100 g de sucre cristallisé
les graines d'une gousse de vanille
Bereiding: 

Meng de boter en de bruine suiker met de hand onder de bloem, tot kruimeltjes ontstaan. Schil de peren en snij ze in hapklare stukken. Doe ze samen met het vanillemerg en de kristalsuiker in een pan. Goed omroeren en 10 minuten laten pruttelen. Voeg de braambessen toe en laat ze een minuutje mee koken. Verdeel het mengsel over 4 ovenvaste schaaltjes. Strooi er de kruimeltjes over en plaats 30-35 minuten in en voorverwarmde oven van 190°.