Peren-chocoladetaart

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
6 Doyenne-peren
het sap van 1 citroen
1 kant-en-klaar bladerdeeg
150 g fondantchocolade, grof gehakt
150 g koude boter, in blokjes
5 eieren, gesplitst
een mespuntje zout
200 g poedersuiker
75 g bloem, gezeefd
75 g amandelpoeder
100 g amandelen, grof gehakt.
4 el honing
Ingrédients: 
6 poires Doyenné
le jus de 1 citron
1 pâte feuilletée prête à l'emploi
150 g de chocolat fondant, haché gros
150 g de beurre froid, en noix
5 œufs, clarifiés
une pointe de couteau de sel
200 g de sucre impalpable
75 g de farine, tamisée
75 g de poudre d'amande
100 g d'amandes, hachées gros
4 cs de miel
Bereiding: 

Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en besprenkel ze met citroensap. Smelt de chocolade au bain-marie en roer er de boter onder. Klop de eiwitten stijf met het zout. Mix de eierdooiers samen met de poedersuiker tot een licht en luchtig mengsel. Meng dit onder de afgekoelde chocolade en hef er vervolgens het eiwit onder. Doe dit ook met de bloem en het amandelpoeder.

Verdeel dit mengsel met een spuitzak over het bladerdeeg. Schik er de halve peren op. Wentel de amandelen in de honing en verdeel ze over de taart. Plaats die ten slotte 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.