Pittig kippannetje

Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
500 g wortelen, in dunne plakjes
300 g dunne prei, in ringen van 1 cm
1 grote ananas
1 dl groentebouillon
7 el olijfolie
peper en zout
1 tl paprikapoeder
100 g yoghurt
3 el citroensap
2 kipfilets
2 el honing
Ingrédients: 
500 g de carottes coupées en fines rondelles
300 g de petites rondelles de poireau d’1 cm
1 grand ananas
1 dl de bouillon de légumes
7 c. à s. d’huile d’olive
poivre & sel
1 c.à.s. de paprika
100 g de yaourt
3 c. à s. de jus de citron
2 filets de poulet
2 c. à s. de miel
Bereiding: 

Schil de ananas en snij hem in hapklare stukken. Stoof de wortelen in een grote pan aan in 3 eetlepels olijfolie. Voeg na 5 minuten de prei, ananas en de groentebouillon toe. Laten pruttelen tot de wortelen bijna gaar zijn. Kruiden met zout en een theelepel paprikapoeder.

Roer de yoghurt, het citroensap en 2 eetlepels olie onder elkaar. Op smaak brengen met peper en zout en over de groenten gieten. Laten rusten. Snij intussen de kipfilet in hapklare stukken en kruid ze flink met paprikapoeder, peper en zout. Rondom bruin bakken in de resterende olie en dan samen met de honing onder de groenten mengen.