Pittige pasta met kip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
4 kipfilets, in stukjes
1 el olijfolie
3 knoflookteentjes, geplet
1 rood pepertje, fijngesneden
400 g penne
100 g zwarte ontpitte olijven, grof gesneden
2 el kappertjes, uitgelekt
2 el fijngehakte basilicum
zout
Ingrédients: 
4 filets de poulet, en morceaux
1 cs d’huile d’olive
3 gousses d’ail, écrasées
1 piment rouge, finement coupé
400 g de pennes
100 g d’olives noires dénoyautées, coupées gros
2 cs de câpres, égouttés
2 cs de basilic finement haché
Bereiding: 

Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak er de stukjes kip 5 minuten in, tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de look en het pepertje toe en laat ze 3 minuten mee bakken. Kook intussen de pasta beetgaar in zoutwater. Afgieten maar het kookwater opvangen. Voeg de pasta bij de kip, samen met de olijven, kappertjes en basilicum. Roer er ook nog 3 tot 4 eetlepels van het kookwater onder. Voeg naar wens een beetje olijfolie toe.