Pittige Zeeuwse mosselen

Aantal personen: 
2
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
25 min
Ingrediënten: 
1,5 kg Zeeuwse mosselen, schoongemaakt
5 takjes tijm
1,5 dl droge, witte wijn
2 lookteentjes, geperst
4 lente-ui, in ringen
klont gezouten boter
sap van 1 limoen
1 chilipeper, ontpit, fijngehakt
1 grote tomaat, in blokjes
peper
olijfolie
Ingrédients: 
1,5 kg de moules de Zélande, bien nettoyées
5 petites branches de thym
1,5 dl de vin blanc sec
2 gousses d’ail écrasées
4 jeunes oignons en anneaux
1 noix de beurre salé
le jus d’un citron vert
1 piment, égrené, haché fin
1 grosse tomate, en dés
Poivre
huile d’olive
Bereiding: 

Giet een scheut olijfolie in een diepe pan en schep er de mosselen op. Leg er de tijmtakjes, lente-ui en de geperste look op en zet het vuur hoog. Schud met de pan. Kruid royaal met peper en blus met de witte wijn. Giet er het limoensap over, bestrooi met de tomatenblokjes en de chilipeper en leg er de klont boter bovenop. Schud opnieuw met de pan. Doe het deksel op de pan en laat, in ongeveer 5 minuten, alle mosselen opengaan. Serveer met brood of frieten. Lekker met een mosterdsausje van mayonaise, room, mosterd, citroensap en peper.