Portosabayon met bladerdeegstengels

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Bereidingstijd: 
25 minutes
Ingrediënten: 
6 eierdooiers en 1 eiwit
2 dl witte porto
3 el suiker
2 el citroensap
1 dl water
4 muntblaadjes
1 kant-en-klaar bladerdeeg
1 tl poedersuiker
4 bolletjes vanille-ijs
Ingrédients: 
6 jaunes d'œuf et 1 blanc d'œuf
2 dl de porto blanc
3 cs de sucre
2 cs de jus de citron
1 dl d'eau
4 feuilles de menthe
1 pâte feuilletée
1 cc de sucre en poudre
4 boules de glace vanille
Bereiding: 

Klop het eiwit half op met de bloemsuiker. Snij 8 stroken met een breedte van ± 1,5 cm uit het bladerdeeg. Draai ze tot losse spiralen op en bestrijk ze met het eiwit. Op een bakplaat leggen en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200° plaatsen. Kook intussen het water, het citroensap, de muntblaadjes en suiker 1 minuutje. Door een zeefje gieten en samen met de porto in een pannetje doen. Al kloppend de eierdooiers toevoegen. Blijven kloppen tot je een luchtige sabayon hebt. Schep de bolletjes ijs in 4 schaaltjes en verdeel er de warme sabayon over. Opdienen met de zoete bladerdeegstengels.