Portugees leverstoofpotje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
400 g lever, in blokjes van ± 2 cm
25 g boter
1 ui, in ringen
125 g champignons, gehalveerd
3 el bloem
1 tl paprikapoeder
0,5 dl droge sherry
1,5 dl kalfsfond
1 el tomatenpuree
peper & zout
1 rozemarijntakje, fijngesneden
Ingrédients: 
400 g de foie, en dés de ± 2 cm
25 g de beurre
1 oignon, en anneaux
125 g de champignons, coupés en deux
3 c. à s. de farine
1 c. à c. de paprika
0,5 dl de xérès sec
1,5 dl de fond de veau
1 c. à s. de concentré de tomates
poivre & sel
1 brin de romarin, ciselé
Bereiding: 

Fruit de ui 3-4 minuten in de boter. Laat daarna de champignons 4 minuten mee bakken. De leverblokjes toevoegen en nog 5 minuten laten bakken. Roer er dan de bloem en het paprikapoeder onder. Na 1 minuut de fond, de rozemarijn, de tomatenpuree en de sherry toevoegen. Aan de kook brengen en nog 5 minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout. Serveren met brood.