Provençaals soepvlees

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
90 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
500 g soepvlees
4 liter rundsbouillon (van blokjes)
80 g uienringen
2 el olijfolie
1 kg kleine tomaten
3 el kappertjes
2 el witte wijnazijn
1 el fijngehakte peterselie
peper & zout
750 g krielaardappelen
Ingrédients: 
500 g de bouilli
4 l de bouillon de bœuf (en cubes)
80 g d’oignons coupés en rondelles
2 c. à s. d’huile d’olive
1 kg de petites tomates
3 c. à s de câpres
2 c. à s. de vinaigre de vin blanc
1 c. à s. de persil haché
sel et poivre
750 g de grenailles
Bereiding: 

Leg het soepvlees in de bouillon en plaats die anderhalf uur op een zacht vuurtje. Fruit intussen de uien in de olijfolie. Vierendeel de tomaten, voeg ze toe aan de uien en laat ze enkele minuten mee bakken. Meng er daarna de kappertjes, de wijnazijn en de peterselie onder. Op smaak brengen met peper en zout. Af laten koelen.

Stoom of kook de aardappelen in de schil. Snij het soepvlees in plakken, schep er tomaten bovenop en serveer er de krieltjes bij.