Pure chocomousse

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
400 g pure chocolade, in stukjes
100 g boter
4 eierdooiers
10 eiwitten
100 g suiker
1 dl slagroom
4 walnoten
Ingrédients: 
400 g de chocolat fondant, en morceaux
100 g de beurre
4 jaunes d’œufs
10 blancs d’œufs
100 g de sucre
1 dl de crème fraîche
4 noix
Bereiding: 

Smelt de chocolade au bain-marie samen met de boter. Doe 50 g suiker bij de dooiers en klop ze schuimig. Doe de rest van de suiker bij de eiwitten en klop ze stijf. Klop ook de slagroom stijf.

Dompel de kom met chocolade onder in koud water en roer er onmiddellijk het eierschuim onder. Roer er daarna de slagroom onder. Hef er vervolgens voorzichtig het eiwit onder. Verdelen over 8 glazen en minstens 2 uur laten opstijven in de koelkast. Serveren met een halve walnoot en eventueel een koekje.