Quatre quarts cake

Aantal stuks: 
1
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
200 g fijne suiker
200 g zachte boter
200 g zelfrijzende bloem
200 g eieren (= 4 kleine eieren)
Een snuifje zout
Ingrédients: 
200 g de sucre fin
200 g de beurre doux
200 g de farine fermentante
200 g d’œufs (= 4 petits œufs)
Une pincée de sel
Bereiding: 

Meng eerst de suiker met de boter. Voeg vervolgens het zout en twee eieren toe en daarna de helft van de bloem. Voeg de laatste eieren en de resterende bloem toe. Neem een elektrische klopper en meng het deeg verder tot het homogeen en luchtig is.
Giet het deeg in een met boter ingevette cakevorm. Laat 45 minuten bakken in een op 150 °C voorverwarmde oven. Neem de cake na 5 minuten uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Geef een persoonlijke noot aan deze cake door stukjes chocolade, appel, peer, abrikoos, perzik, ... toe te voegen.