Quiche met spinazie en platte kaas

Aantal personen: 
2
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
kant-en-klaar kruimeldeeg
400g spinazie
1 knoflookteentje
1 ui
1 preiwit
2 grote eieren
125 ml room
250g geraspte Gruyère
200g platte kaas
peper en zout
nootmuskaat
Ingrédients: 
pâte brisée toute faite
400 g d’épinard
1 petite gousse d’ail
1 oignon
1 blanc de poireau
2 gros œufs
125 ml de crème
250 g de Gruyère râpé
200 g de fromage blanc
poivre et sel
noix de muscade
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180 °en bak er een kant-en-klaar kruimeldeeg blind in (10 minuten). Stoof 400 g spinazie aan met wat look, een fijngesneden ui en één preiwit in ringen. Laat deze groenten uitlekken. Meng 2 grote eieren, 125 ml room, 250 g geraspte Gruyère en 200 g platte kaas onder elkaar. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Meng er dan de groenten onder. Doe dit mengsel in het kruimeldeeg en bak de quiche 20-25 minuten in een oven van 170°. Serveren met een fris slaatje.