Rabbit burger met barbecuesaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minutes
Bereidingstijd: 
2u30
Ingrediënten: 
4 konijnenbouten
30 g donkere kandijsuiker
30 g grillkruiden
een scheut olijfolie
4 broodjes
Voor de barbecuesaus:
1 ui
100 g donkere kandijsuiker
100 g honing
3 dl bruin bier
2 dl ketchup
5 cl sojasaus
een scheutje tabasco (naar smaak)
Ingrédients: 
4 cuisses de lapin
30 g de cassonade
30 g d'épices pour grillades
huile d'olive
4 petits pains
Pour la sauce barbecue :
1 oignon
100 g de cassonade
100 g de miel
3 dl de bière brune
2 dl de ketchup
5 cl de sauce soja
un filet de tabasco (selon votre goût)
Bereiding: 

Verwarm de oven voor tot 150°C. Maak de ‘spice rub’ door de grillkruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie goed te mengen. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de halfdroge mix. Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 2,5 uur garen in de oven.

Bereid intussen de barbecuesaus: snipper de ui zo fijn mogelijk en stoof ze op een matig vuur met de ketchup, de bruine suiker, het bier, de honing, de sojasaus en een beetje tabasco. Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.

Pluk het vlees van de gare bouten, snij het eventueel fijn en roer er een deel saus doorheen. Serveer porties ‘pulled rabbit’ tussen verse broodjes.

TIP: Toast de broodjes in een warme oven en voeg wat smakelijk groen toe. Gebruik fris selderloof, reepjes knapperige ijsbergsla of pittige waterkers.