Radijs op de erwt

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
400 g erwten (diepvries of vers)
15 radijsjes
2 lente-uitjes
3 el slagroom
een handvol tuinkers
zwarte peper
Ingrédients: 
400 g de petits pois (frais ou surgelés)
15 radis
2 oignons nouveaux
3 c. à s. de crème fraîche
une poignée de cresson
poivre noir
Bereiding: 

Snij de radijsjes in fijne plakjes en verdeel de lente-uitjes in even fijne ringetjes. Klop de slagroom lichtjes op. Kook de erwten enkele minuten, giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Meng de afgekoelde erwten, de lente-uiringetjes en de radijsplakjes onder elkaar. Sprenkel er de room over en bestrooi het geheel met tuinkers. Geef er nog vlug een draai boven met de pepermolen.  Dit is een heerlijk bijgerecht voor de barbecue.