Rib eye met gegrilde asperges

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
5 el sojasaus
5 el zoete witte wijn
1 el suiker
4 rib eye steaks
olijfolie
peper & zout
40 fijne groene asperges, gekuist
1 tl steakkruiden
sesamzaadjes (optioneel)
Ingrédients: 
5 cs de sauce soja
5 cs de vin blanc doux
1 cs de sucre
4 steaks rib eye
huile d'olive
poivre & sel
40 fines asperges vertes , nettoyées
1 cc Verstegen Mix Steak
graines de sésame (en option)
Bereiding: 

Roer de sojasaus, de witte wijn en de suiker in een pannetje onder elkaar. Breng dit aan de kook en laat het enkele minuten pruttelen. Kruid de steaks met steakkruiden en wrijf ze in met olijfolie. Bak ze enkele minuten aan iedere kant op de barbecue. Laat ze daarna rusten onder aluminiumfolie.

Wrijf intussen de asperges in met olijfolie, strooi er wat peper en zout over en leg ze ongeveer 3 minuten op de barbecue (regelmatig omdraaien). Verdeel ze over 4 borden. Snij het vlees in plakjes en leg het er bovenop. Besprenkelen met het sojamengsel en eventueel bestrooien met sesamzaadjes.