Ricottapannenkoekjes met appel-speculaascrumble

Aantal stuks: 
12
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
40
Ingrediënten: 
4 appelen, in blokjes
2 el citroensap
1 el bruine suiker
1 tl kaneel
honing
Voor de crumble:
80 g speculaas
40 g bruine suiker
80 g boter, op kamertemperatuur
Voor de pannenkoekjes:
250 g ricotta
100 g bloem
1 tl bakpoeder
200 ml melk
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
snuf zout
Ingrédients: 
4 pommes, en dés
2 cs de jus de citron
1 cs de sucre brun
1 cc de cannelle
miel
Pour le crumble :
80 g de spéculoos
40 g de sucre brun
80 g de beurre à température ambiante
Pour les crêpes :
250 g de ricotta
100 g de farine
1 cc de levure en poudre
200 ml de lait
1 sachet de sucre vanillé
2 œufs
une pincée de sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een kleine ovenschaal. Verwarm in een pan een klontje boter. Stoof er de appelblokjes 10 minuten in, samen met het citroensap en de suiker. Breng op smaak met kaneel en schep in de ovenschaal.

Stamp de speculaas fijn en meng er de suiker en boter onder. Verdeel de crumble over de appeltjes en zet 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de pannenkoekjes. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een glad beslag. Verhit wat boter in een koekenpan en bak pannenkoekjes van het beslag.

Verdeel de pannenkoekjes over de borden en schep er een lepel warme appel-speculaascrumble op. Bedruppel met wat honing.

Tip: Maak er helemaal een feest van en schep er nog een lepel room of vanille-ijs bij.