Rigatoni met parmaham en champignons

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
400 g rigatoni
olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
teentje look, gesnipperd
200 g parmaham, in reepjes
150 g champignons, in schijfjes
50 g rucola
bakje waterkers
50 g parmezaanse kaas, geraspt
peper & zout
Ingrédients: 
400 g de rigatoni
huile d’olive
2 échalotes en petits morceaux
1 gousse d’ail, en petits morceaux
200 g de jambon de Parme, en lamelles
150 g champignons, en tranches
50 g de rucola
1 petit ravier de cresson
50 g de Parmesan râpé
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en stoof de sjalotten en look aan. Voeg de parmaham en champignons toe en laat even meestoven. Kruid met peper en een beetje zout. Giet de pasta af en schep 2 el van het kookvocht in de pan. Verdeel de pasta met de parmaham en champignons over de borden, strooi er de rucola en waterkers over en werk af met de parmezaanse kaas. Geef er nog een draai van de pepermolen over en serveer meteen.