Rijstebrij met Petit Beukelaer koekjes

Aantal personen: 
2
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
60 minuten
Ingrediënten: 
8 LU Petit Beukelaer koekjes
60 g dessertrijst
85 cl volle melk
50 g fijne kristalsuiker
½ vanillestokje
een snuifje zout
1 tl kaneelpoeder
Ingrédients: 
8 biscuits LU Petit Beukelaer
60 g de riz dessert
85 cl de lait entier
50 g de sucre cristallisé fin
½ gousse de vanille
une pincée de sel
1 cc de cannelle en poudre
Bereiding: 

Doe 5 eetlepels melk in een pan met dikke bodem. Halveer het vanillestokje en schraap er het merg uit. Doe dat samen met wat zout bij de melk. Aan de kook brengen. Haal de pan van het vuur en voeg de Petit Beukelaer koekjes toe. Ongeveer 2 minuten laten rusten en vervolgens tot een homogeen mengsel mixen.

Opnieuw aan de kook brengen, de rijst toevoegen, afdekken en ± 40 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje. Af en toe roeren. Voeg de suiker toe, goed mengen en afdekken. Af laten koelen en tot slot er de resterende melk onder roeren. Kan zowel lauw als koud gegeten worden. Bestrooien met kaneelpoeder voor het opdienen.