Risotto met appel en Cambozola

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25-30 minuten
Ingrediënten: 
7,5 dl groentebouillon, warm
25 g boter
1 el olijfolie
1 ui fijngehakt
1 knoflookteentje, fijngehakt
300 g risotto-rijst
1 rode appel, in blokjes
125 g Cambozola, in blokjes
50 g zachte geitenkaas
50 g geraspte Parmezaan
2 tl verse oregano
50 g walnoten, grof gehakt
Ingrédients: 
7,5 dl de bouillon de légumes chaud
25 g de beurre
1 c. à s. d’huile d’olive
1 oignon finement émincé
1 gousse d’ail écrasée
300 g de riz pour risotto
1 pomme rouge coupée en dés
125 g de Cambozola coupé en dés
50 g de fromage de chèvre doux
50 g de parmesan râpé
2 c. à c. d’origan frais
50 g de noix grossièrement hachées
Bereiding: 

Doe de boter en de olijfolie in een pan en stoof er de ui en knoflook 3-4 minuten in, tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korreltjes mooi glazig zijn. Voeg dan een pollepel bouillon toe. Laat die volledig absorberen. Blijf dit herhalen tot de bouillon op is. Na ongeveer 20 minuten zal de risotto al dente zijn. Meng er dan de walnoten, de geitenkaas, de Parmezaan, de oregano en de Cambozola onder.