Risotto met champignons en parmezaan

Aantal personen: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minutes
Bereidingstijd: 
30 minutes
Ingrediënten: 
250 g risottorijst
250 g gemengde paddenstoelen
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes look, fijngesneden
40 g cashewnoten
2,5 dl light room
2 el olijfolie
4 el witte wijn
700 ml groentebouillon
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
1 tl currypoeder
versgemalen zwarte peper
zeezout
Ingrédients: 
250 g de riz pour risotto
250 g d'un mix de champignons
2 échalotes, finement coupées
2 gousses d'ail, finement coupées
40 g de noix de cajou
2,5 dl de crème light
2 cs d'huile d'olive
4 cs de vin blanc
700 ml de bouillon de légumes
50 g de Parmesan râpé frais
1 cc de curry en poudre
poivre noir moulu frais
sel de mer
Bereiding: 

Verwarm 1 el olie in een grote pan met dikke bodem en fruit er de sjalotjes en de look in. Bak dan de rijst en de cashewnoten een paar minuten mee. Voeg de wijn toe en laat pruttelen tot de korrels glazig worden. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe. Blijf roeren terwijl je het vocht telkens opnieuw aan de kook brengt. Na een twintigtal minuten is de rijst bijna gaar. Doe er de room en Parmezaanse kaas bij. Goed kruiden met peper en zout en nog even verder laten garen. Bak intussen de paddenstoelen in de resterende olijfolie op een hoog vuur. Op smaak brengen met peper, zout en currypoeder.
Verdeel de risotto over de borden en verdeel er de paddenstoelen over. Garneer met schilfers Parmezaanse kaas.