Risotto met groene asperges

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
300 g groene asperges
2 el olijfolie
2 uien, fijngesnipperd
300 g risottorijst
scheut droge, witte wijn
800 ml warme groentebouillon
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 el citroensap
peper & zout
Ingrédients: 
300 g d’asperges vertes
2 cs d’huile d’olive
2 oignons finement hachés
300 g de riz pour risotto
un filet de vin blanc sec
800 ml de bouillon de légumes, chaud
50 g de Parmesan râpé
1 cs de jus de citron
poivre & sel
Bereiding: 

Snij de harde onderkant van de asperges weg en snij in schuine stukjes van 2 cm. Hou de kopjes apart. Blancheer de stukjes stengel 4 minuten in kokend gezouten water. Voeg na 3 minuten de kopjes toe. Giet af en spoel onder koud water.

Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en schep goed om. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg lepel per lepel en al roerend de bouillon toe. Schep, als de rijst bijna gaar is, de asperges, Parmezaanse kaas en het citroensap onder de risotto. Kruid met peper en serveer meteen.