Risotto van rode ui en blauwe kaas

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
50 g boter
2 el olijfolie
2 rode uien, in fijne ringen
2 knoflookteentjes, fijngehakt
300 g risotto-rijst
de blaadjes van 3 rozemarijntakjes
2 dl witte wijn
1,5 liter hete groentebouillon
peper & zout
6 plakken Parma-ham
150 g Gorgonzola, verkruimeld
Ingrédients: 
50 g de beurre
2 c. à s. d’huile d’olive
2 oignons rouges, en fins anneaux
2 gousses d’ail, émincées
300 g de riz à risotto
les feuilles de 3 brins de romarin
2 dl de vin blanc
1,5 litre de bouillon de légumes chaud
sel et poivre
6 tranches de jambon de Parme
150 g de Gorgonzola, émietté
Bereiding: 

Smelt de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Bak er de knoflook en ui 3 minuten in, tot ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de rijst toe. Goed omroeren tot alle korreltjes glazig zijn.

Roer de rozemarijn onder de rijst en giet er de wijn en een pollepel bouillon bij. Voeg telkens opnieuw bouillon toe als het vocht is geabsorbeerd. Bak tegelijk de Parma-ham krokant in de resterende olijfolie. Snij hem daarna in stukjes.

Breng de risotto op smaak met peper en zout en roer er de helft van de Gorgonzola onder. Over 4 kommen verdelen en er de Parma-reepjes en de resterende Gorgonzola over strooien.