Risottoschotel met lamsvlees en prei

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
85 minuten
Ingrediënten: 
450 g lamsvlees, in blokjes
1 ui, grof gehakt
5 knoflookteentjes
2 preistengels, in ringen
1 kleine wortel, grof gesneden
1 liter groentebouillon
1 glas witte wijn
300 g Bosto Mediterraneo rijst
1 tl verse tijmblaadjes
peper & zout
olijfolie
Ingrédients: 
450 g d’agneau, en dés
1 oignon, haché gros
5 gousses d’ail
2 blancs de poireau, en anneaux
1 petite carotte, coupée gros
1 litre de bouillon de légumes
1 verre de vin blanc
300 g de riz Bosto Mediterráneo
1 cc de feuilles de thym frais
poivre & sel
huile d’olive
Bereiding: 

Bak het lamsvlees rondom bruin in een beetje olijfolie. Meng de ui, knoflook, prei, wortel, tijm en flink wat peper en zout goed onder elkaar en verdeel dit over de bodem van een ovenschotel. Besprenkelen met olijfolie en er de vleesblokjes bovenop leggen. Afdekken met aluminiumfolie en 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° plaatsen.

Haal de schotel uit de oven en schep alles goed om. Voeg de rijst, de witte wijn en de bouillon toe. Goed mengen, opnieuw afdekken en 45 minuten in de oven plaatsen. Enkele minuten laten rusten vooraleer te serveren.

Tip: Als je de schotel nog 5 minuten in de oven plaatst zonder folie, krijgt het gerecht meer kleur.