Rode kool met vijgen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
½ rode kool, in dunne reepjes
peper & zout
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 tl verse koriander, grof gesneden
½ tl gedroogde oregano
4 el witte wijnazijn
1 el honing
4 vijgen, gevierendeeld
een handvol walnoten, grof gehakt
Ingrédients: 
½ chou rouge, en fines lamelles
poivre & sel
2 cs d'huile d'olive
1 oignon coupé fin
1 cc de coriandre fraîche coupée gros
½ cc d'origan séché
4 cs de vinaigre de vin, blanc
1 cs de miel
4 figues, coupées en quatre
une poignée de noix hachées gros
Bereiding: 

Doe een halve theelepel zout bij de rodekool en masseer het er goed onder. Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie. Blussen met de wijnazijn een de gedroogde oregano toevoegen. Ongeveer 5 minuten laten inkoken. Roer er dan de honing en een beetje peper onder. Meng de uien daarna onder de kool, samen met de resterende olijfolie en de koriander. Leg er de vijgen op en bestrooi met walnoten.