Rode roze zalm

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
500 g rode biet (uitgelekt)
24 lente-uitjes
20 walnoten
2 el notenolie
1 tl droge sherry (of wijnazijn)
peper & zout
240 g gerookte zalm
4 el zure room
dille
Ingrédients: 
500 g de betterave rouge égouttée
24 petits jeunes oignons
20 noix
2 cs d'huile de noix
1 cc de Sherry sec (ou vinaigre de vin)
poivre et sel
240 g saumon fumé
4 cs de crème aigre
aneth
Bereiding: 

Snij de helft van de bietjes in dunne plakjes. Schik de zalm op een schotel en strooi er wat peper over. Leg er dan de bietenschijfjes op. Strak afdekken met huishoudfolie en er een tweede schotel bovenop leggen. Plaats dit 24 uur in de koelkast. Halveer de resterende bieten en snij ze dan in halve cirkels van 2 mm dikte. Hak de walnoten heel grof en snij de lente-uitjes fijn. Meng de halve bietenschijfjes, de walnoten, de lente-ui, de notenolie en de sherry of azijn onder elkaar. Stevig kruiden met peper en zout. Verdeel de rood gekleurde zalm over 4 borden en strooi er het bietenmengsel over. Afwerken met kleine dilletakjes en een eetlepel zure room.