Rodekool met pruimen en kaneel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
70 minuten
Ingrediënten: 
1 middelgrote rodekool
1 ui, fijngehakt
2 Boskoop-appelen, in blokjes
4 laurierblaadjes
8 peperbolletjes
1 kruidnagel
2 kaneelstokjes
20 gedroogde pruimen, fijngesneden
1 el aalbessengelei
2 el boter
peper & zout
1,5 dl water
Ingrédients: 
1 chou rouge de calibre moyen
1 oignon haché fin
2 pommes Boskoop, en dés
4 feuilles de laurier
8 grains de poivre
1 clou de girofle
2 bâtons de canelle
20 prunes séchées, coupées fin
1 cs de gelée de groseilles
2 cs de beurre
poivre & sel
1,5 dl d'eau
Bereiding: 

Snij de gekuiste rodekool redelijk grof. Verhit de boter en stoof er de ui in aan. Als de ui glazig is de kool toevoegen en er 1 tot 1,5 dl water overgieten. Voeg ook de laurierblaadjes, peperkorrels, kruidnagel en kaneelstokjes toe. Enkele minuten omroeren en dan met het deksel op de pan een uurtje laten pruttelen op een laag vuur. Meng er na een half uur de appelblokjes, de pruimen en de aalbessengelei onder. Voor het opdienen verder op eigen smaak brengen met peper en zout.