Rodekool-roomsoep

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
1 rodekool (± 500 g)
1 bloemige aardappel, geschild en in blokjes
½ ui, fijngesneden
2 el boter
1 liter groentebouillon
1,25 dl room
1 el balsamico-azijn
peper & zout
Ingrédients: 
1 chou rouge (± 500 g)
1 pomme de terre farineuse, épluchée et en cubes
½ oignon, coupé fin
2 cs de beurre
1 litre de bouillon de légumes
1,25 dl de crème
1 cs de vinaigre balsamique
poivre & sel
Bereiding: 

Was de kool, verwijder de buitenste bladeren en snij ze fijn. Stoof de ui en de kool aan in de boter. Voeg na enkele minuten de aardappelblokjes toe. Giet er de groentebouillon over en laat dit minstens 30 minuten pruttelen. Pureer de soep, breng ze op smaak met peper, zout en balsamico-azijn en roer er de room onder. Nog even flink doorwarmen, zonder de soep te laten koken.