Roerbaksteak

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
600 g steak, in plakjes gesneden
3 tl wokolie
1 rood pepertje, in ringetjes
2 knoflookteentjes, geplet
2 el geraspte gember
6 el zoute sojasaus
2 el maïzena
1,25 dl rundsbouillon
200 g broccoliroosjes
200 g spinazie
100 g blaadjes van selder
200 groene of Chinese kool
4 el geroosterde pinda’s
een handvol verse koriander
Ingrédients: 
600 g de steak, coupés en tranches
3 cc d’huile pour wok
1 petit piment rouge, en anneaux
2 gousses d’ail, écrasées
2 cs de gingembre râpé
6 cs de sauce soja salée
2 cs de maïzena
1,25 dl de bouillon de boeuf
200 g de brocoli
200 g d’épinard
100 g de feuilles de céleri
200 g de chou vert ou de chou Chinois
4 cs d’arachides grillées
une poignée de coriandre fraîche
Bereiding: 

Roer de maïzena onder de rundsbouillon. Bak het vlees in verschillende keren zeer snel aan in 2 theelepel wokolie. Haal het daarna uit de pan. Bak het pepertje, de look en gember aan in de resterende olie. Roer er de sojasaus en de gebonden bouillon onder. Laat dit 2 minuten pruttelen, zodat het kan indikken. Zet het vuur hoger en voeg de broccoli, spinazie, selder en kool toe, samen met het vlees. Nog een paar minuten roerbakken en dan bestrooien met pinda’s en koriander.