Rolbiscuit met blauwe bessen

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
25 minutes
Bereidingstijd: 
15 minutes
Ingrediënten: 
3 eieren
125 g suiker
een snuifje zout
0,5 dl mineraalwater
125 g bloem
1,5 tl bakpoeder
suiker
voor de vulling: 300 g blauwbessen
6 gelatineblaadjes
100 g vanillepudding
1 el citroensap
50 g suiker
250 g magere platte kaas
2 dl slagroom, opgeklopt
poedersuiker
Ingrédients: 
3 œufs
125 g de sucre
1 pincée de sel
0,5 dl d’eau minérale
125 g de farine
1,5 c. à c. de levure chimique
sucre
pour la garniture: 300 g de myrtilles
6 feuilles de gélatine
100 g de pudding à la vanille
1 c. à s. de jus de citron
50 g de sucre
250 g de fromage blanc maigre
2 dl de crème fouettée
sucre glace
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200°. Klop de eieren schuimig met de suiker, het zout en het water. Hef er voorzichtig de gezeefde bloem en het bakpoeder onder. Stort dit mengsel op een bakplaat met bakpapier en bak het circa 10 minuten.

Draai de bakplaat om op een vochtige handdoek die je met suiker bestrooide. Verwijder het bakpapier en rol de biscuit op. Af laten koelen.

Week de gelatine in koud water en los hem op in een beetje warm water. Roer de pudding, het citroensap, de platte kaas en de suiker onder elkaar. Meng er daarna de gelatine en de slagroom onder.

Rol de biscuit terug uit en strijk er het romige mengsel op. Blijf daarbij 1 centimeter van de rand. Strooi er de blauwbessen gelijkmatig op en rol de biscuit opnieuw op. Minstens een uur in de koelkast plaatsen en dan bestrooien met poedersuiker.