Rosbief met yoghurt op een groen bedje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
2 el g yoghurt
2 el citroensap
2 el olijfolie
300 g rosbief
50 g wit brood, in blokjes
70 g veldsla
60 g rucola
1 tl balsamico
1 tl honing
peper & zout
2 geplette knoflookteentjes
2 el rode wijn
2 el granaatappelpitjes
Ingrédients: 
2 cs de yoghourt
2 cs de jus de citron
2 cs d'huile d'olive
300 g de rosbif
50 g de pain blanc en dés
70 g de mâche
60 g de rucola
1 cc de vinaigre balsamique
1 cc de miel
poivre et sel
2 petites gousses d'ail écrasées
2 cs de vin rouge
2 cs de graines de grenade
Bereiding: 

Roer de yoghurt, het citroensap, 1 eetlepel olijfolie en de knoflook onder elkaar. Smeer het vlees hiermee in, verpak het in verhoudfolie en leg het minstens 6 uur in de koelkast.

Meng in een slakom de veldsla en rucola onder elkaar. Strooi de broodblokjes op een bakplaat en zet die 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Bak intussen het vlees in de resterende olijfolie. Het moet mooi rosé blijven van binnen. Snij het in fijne plakjes en verdeel die over de sla.

Deglaceer de pan met honing, balsamico en wijn. Op smaak brengen met peper en zout. Giet de lauwwarme saus over de sla en verdeel er de croutons en de granaatappelpitjes over.