Rosbief op geroosterde groenten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
1 kg rosbief
4 el olijfolie
2 el geplette peperbolletjes
2 tl zeezout
1 geplet knoflookteentje
2 rode uien
1 gele paprika
1 rode paprika
een twintigtal salieblaadjes
1 tl tijmblaadjes
Ingrédients: 
1 kg de rosbief
4 cs d'huile d'olive
2 cs de grains de poivre écrasés
2 cs de sel marin
1 gousse d'ail écrasée
2 oignons rouges
1 poivron jaune
1 poivron rouge
une vingtaine de feuilles de sauge
1 ct de feuilles de thym
Bereiding: 

Haal het vlees uit de koelkast een half uur voor gebruik en verwarm de oven voor op 230°. Snij intussen de uien en de paprika’s in hapklare stukken. Meng er de look, salie, tijmblaadjes  en 2 eetlepels olijfolie onder. Verdeel de groenten over een bakplaat.

Meng het zeezout, de peperbolletjes en de resterende olijfolie onder elkaar. Wrijf hier het vlees zorgvuldig mee in. Leg de rosbief daarna op de groenten. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven. Zet de oven dan op 170° en bedruip het vlees met het braadvocht. Nog 12-15 minuten bakken en het vlees 20 minuten laten rusten onder aluminiumfolie, alvorens aan te snijden.