Rundsfilet in een jasje van witte kool en pancetta

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Moeilijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
60 minuten
Ingrediënten: 
4 grote witte koolbladeren
peper & zout
700 g rundsfilet
1 el mosterd
125 g pancetta
2 el olijfolie
400 ml rundsfond
keukentouw
1 pot Sacla peperonata (290 g)
1 rode ui (in ringen)
1 tl oregano
100 g krieken in eigen nat
Ingrédients: 
4 grandes feuilles de chou blanc
poivre & sel
700 g de filet de boeuf
1 cs de moutarde
125 g de pancetta
2 cs d'huile d'olive
400 ml de fond de boeuf
ficelle de cuisine
1 pot de peperonata Sacla (290 g)
1 oignon rouge en anneaux
1 cc d'origan
100 g de cerises au naturel
Bereiding: 

Snij de harde stukken uit de koolbladeren en kook ze 6-8 minuten in zout water. Laat uitlekken en droog af. Kruid het vlees en smeer het in met de mosterd. Leg de plakjes pancetta overlappend op een stuk huishoudfolie, tot je een rechthoek hebt. Leg er koolbladeren op en daarna ook de rundsfilet. Oprollen en vastbinden met keukentouw. Bak het vlees aan in 1 eetlepel olijfolie. Blussen met 250 ml fond en de pan 35-40 minuten in een voorverwarmde oven van 175° plaatsen. Fruit de rode ui aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de oregano, de krieken en 150 ml rundsfond toe. Vijf minuten laten pruttelen en dan de peperonata toevoegen. Op smaak brengen en warm houden. Laat het vlees 10 minuten rusten vooraleer aan te snijden. Meng het braadvocht onder de peperonata.