Rundvlees met aalbessen en appel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
800 g rundsstoofvlees, in blokjes van 1,5 cm
3 uien, fijngehakt
2 appels, geschild en in plakjes
1 dl appelsap
2 el olijfolie
2 el boter
100 g aalbessen
5 el bessenconfituur
2 dl wildfond
enkele rozemarijntakjes
4 dl room
peper en zout
Ingrédients: 
800 g de viande de bœuf en cubes de 1,5 cm
3 oignons finement hachés
2 pommes épluchées, en tranches
1 dl de jus de pomme
2 c.à.s. d’huile d’olive
2 c.à.s. de beurre
100 g de groseilles
5 c.à.s. de confiture de groseilles
2 dl de fond de gibier
quelques brins de romarin
4 dl de crème
sel et poivre
Bereiding: 

Bak het vlees rondom bruin in de olie. Laat de appelplakjes een minuut meebakken. Alles uit de pan halen en de boter laten smelten. Fruit hier de ui in. Roer er de confituur onder en blus met appelsap. Laat dit tot de helft inkoken.

Voeg dan de wildfond en de room toe. Laten inkoken tot een dikke saus. De laatste 5 minuten het vlees, de aalbessen, de rozemarijntakjes en de appelplakjes toevoegen.