Rustiek gegrild brood met gemarineerde tomaten

Aantal personen: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
olijfolie
4 el witte wijnazijn
2 el suiker
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
peper & zout
6 grote tomaten, in partjes
6 lente-uitjes, in fijne ringetjes
1 handvol platte peterselie, grof gesneden
1 rode ui, in halve ringetjes
1 fijne selderstengel, grof gesneden
1 boerenbrood, in dikke sneetjes
Ingrédients: 
huile d'olive
4 cs de vinaigre de vin blanc
2 cs de sucre
1 cc d'épices séchées Italiennes
poivre & sel
6 grosses tomates, en quartiers
6 jeunes oignons, en fins anneaux
1 poignée de persil plat, coupé gros
1 oignon rouge, en demi-anneaux
1 fine branche de céleri, coupé gros
1 pain rustique, en petites tranches épaisses
Bereiding: 

Roer 1,25 dl olijfolie, wijnazijn, suiker, Italiaanse kruiden en flink wat peper en zout onder elkaar. Meng dit onder de tomaten. Afdekken en enkele uren in de koelkast plaatsen. Borstel 1 zijde van de sneetjes brood in met olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Leg ze daarna 2-3 minuten op de barbecue, met de oliezijde naar beneden. Meng de lente-uiringetjes, rode ui, stukjes selder en peterselie onder de tomaten. Opdienen bij het warme brood.