Salade met Luikse stroop en geitenkaas

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
20 min.
Ingrediënten: 
200 g frisésla
2 sneetjes bruin toastbrood • 200 g geitenkaas, in plakjes
2 Jonagoldappels
sap van 1 citroen
40 g amandelschaafsel
1 el Luikse stroop
2 el appelazijn
5 el olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
200 g de salade frisée
2 tranches de pain toast brun
200 g de fromages de chèvre, en plaques
2 pommes Jonagold
jus de 1 citron
40 g d’amandes effilées
1 cs de sirop de Liège
2 cs de vinaigre de pomme
5 cs d’huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Meng voor de vinaigrette de olijfolie, de Luikse stroop en de appelazijn door elkaar en kruid met peper en zout. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Rooster het brood en snij het in kleine blokjes. Schil de appels en snij in plakjes. Bedruppel met het citroensap om verkleuring te voorkomen. Leg de plakken geitenkaas op een stuk bakpapier of aluminiumfolie en zet even onder de grill. Verdeel de salade over de borden, bedruppel met vinaigrette, leg er enkele appelplakjes en plakjes geitenkaas op. Bedruppel opnieuw met wat vinaigrette. Werk af met de croutons en het amandelschaafsel.