Salade met pittige Ierse biefstuk & mango

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
3 Ierse biefstukken van 100 g
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 grote teen knoflook, geperst
sap en schil van 1 limoen
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels zonnebloemolie
1 rijpe mango
1 theelepel sojasaus
1 struikje witloof, in stukken van ± 2 cm
100 g gemengde jonge sla
50 g rucola
6 rijstwafels, verkruimeld
Ingrédients: 
3 beefsteaks Irlandais de 100 g
1 piment rouge, sans graines, finement haché
1 grosse gousse d'ail, écrasée
jus et épluchure d'un citron vert
1 mangue mûre
poivre noir moulu frais
4 cs d'huile de tournesol
1 cc de sauce soja
1 chicon en morceaux de ± 2 cm
100 g de salade mixte
50 g de rucola
6 galettes de riz, émiettées
Bereiding: 

Meng de rode peper samen met de knoflook, limoenschil, zwarte peper, een eetlepel limoensap en twee eetlepels zonnebloemolie. Wentel de biefstukken door deze marinade en laat ze in 30 minuten op kamertemperatuur komen.

Schil de mango met een dunschiller. Snijd de mango in lange dunne plakken van de pit en snijd de plakken in lange repen.

Verhit een grillpan (zonder olie!) op hoog vuur. Leg de biefstukken erin en rooster ze in 4-6 minuten mooi bruin. Keer de biefstukken als ze na 2-3 minuten vanzelf van de ribbels loslaten, dan hebben ze prachtig bruine strepen. Verpak de biefstukken in aluminiumfolie en laat ze nog 5 minuten nagaren.

Klop in een kom een dressing van de rest van het limoensap met de rest van de zonnebloemolie, sojasaus en peper naar smaak. Meng de witloof, sla en rucola er luchtig door. Schep ook de helft van de mangorepen er door. Leg de salade op de borden.

Snijd de biefstukken dwars op de draad in dunne plakken en drapeer ze met de rest van de mangorepen op de salade. Druppel er wat dressing over en werk af met de verkruimelde rijstwafels.