Salade Niçoise

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
200 g kleine, nieuwe aardappelen
4 eieren
200 g prinsessenboontjes
100 g erwten
200 g tonijn uit blik
12 zwarte olijven
8 ansjovisfilets
4 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 sjalotje, fijngehakt
peper & zout
Ingrédients: 
200 g de nouvelles petites pommes de terre
4 oeufs
200 g de haricots princesse
100 g de petits pois
200 g de thon en boîte
12 olives noires
8 filets d'anchois
4 cs d'huile d'olive
1 cs de vinaigre de vin, rouge
1 échalote, finement hachée
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de aardappelen 10 minuten in zoutwater. Kook tegelijk de eieren 7 minuten. Kook de boontjes en erwten 2 minuten in zoutwater en spoel ze af. Pel de eitjes en halveer ze. Roer de olijfolie, rode wijnazijn en sjalot onder elkaar en kruid de vinaigrette met peper en zout. Schik de aardappelen, halve eieren, boontjes, erwten, tonijn, olijven en ansjovis mooi op een schotel en besprenkel dit met de vinaigrette. Of geef deze salade mee aan jouw kinderen als een gezonde schoollunch.