Salade van gerookte eendenborstfilet met vijgen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minutes
Bereidingstijd: 
5 minutes
Ingrediënten: 
16 sneetjes gerookte eendenborstfilet
100 g jonge bladsla
4 verse vijgen, in partjes
2 el bieslook, fijngehakt
Voor de dressing:
6 el arachideolie
2 el frambozenazijn
1 tl mosterd
2 el honing
versgemalen zwarte peper
zout
Ingrédients: 
16 tranches de magret de canard fumé
100 g de jeune laitue
4 figues fraîches, en quartiers
2 cs de ciboulette, finement hachée
Pour le dressing:
6 cs d'huile d'arachide
2 cs de vinaigre de framboise
1 cc de moutarde
2 cs de miel
poivre noir moulu frais
sel
Bereiding: 

Meng in een kommetje de azijn, mosterd en honing onder elkaar. Voeg beetje bij beetje de arachideolie toe terwijl je blijft mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de salade over 4 borden. Schik er de plakjes eendenborst en vijg op. Druppel de dressing over de salade en strooi er de bieslook over. Lekker met geroosterd brood.