Salade van kip, rode biet en aardappel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
6 el honing-mosterdvinaigrette
de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
75 g walnoten, grof gehakt
500 g nieuwe aardappelen, in plakjes
300 g broccoliroosjes
2 kipfilets
peper & zout
1 el olijfolie
8 plakken ontbijtspek
1 bokaal rode bietjes
een handvol jonge slablaadjes
een handvol rucola
Ingrédients: 
6 cs de vinaigrette miel/moutarde
l'épluchure râpée et le jus d'une orange
75 g de noix, hachées gros
500 g de nouvelles pommes de terre, en tranches
300 g de fleurs de brocoli
2 filets de poulet
poivre & sel
1 cs d'huile d'olive
8 tranches de lard petit déjeuner
1 bocal de betteraves rouges
une poignée de feuilles de jeune salade
une poignée de rucola
Bereiding: 

Snij de rode bieten in stukjes. Kook de ongeschilde aardappelen 15 minuten in zoutwater. Voeg de laatste 2 minuten de broccoliroosjes toe. Kruid intussen de kipfilets met peper en zout en bak ze 4-5 minuten aan iedere kant in een beetje olijfolie. Bak tegelijk in een andere pan het spek krokant.

Meng de gehakte walnoten, de schil en het sap van de sinaasappel onder de vinaigrette. Meng dit onder de nog warme aardappelen en broccoli. Snij de kip en het spek in stukjes en meng die samen met de rucola en sla onder de aardappelen.