Salade van sinaas, rode biet en blauwe kaas

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
2 sinaasappels
50 g walnootpitten
4 rode bietjes
150 g Gorgonzola
½ Romeinse sla
een handvol rucola
2 el olijfolie
de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
1 tl honing
1 el witte wijnazijn
Ingrédients: 
2 oranges
50 g de cerneaux de noix
4 petites betteraves rouges épluchées
150 g de Gorgonzola
½ salade Romaine
une poignée de rucola
2 cs d'huile d'olive
l'épluchure râpée et le jus de 1 orange
1 cc de miel
1 cs de vinaigre de vin, blanc
Bereiding: 

Schil de rode bietjes en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Snij met een scherp mes de schil van de sinaasappels en snij vervolgens de partjes tussen de vliesjes uit. Roer het sinaasappelsap, de olijfolie, honing, witte wijnazijn en de sinaasappelschil onder elkaar. Trek de Romeinse sla uit elkaar. Verdeel de Gorgonzola grof in stukjes. Meng alle ingrediënten voorzichtig onder elkaar, behalve de vinaigrette. Die serveer je apart bij deze salade.