Salmorejo

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
1 kg tomaten
2 knoflookteentjes, geplet
3 sneetjes wit brood
1,25 dl olijfolie
1 tl zout
1 el witte wijnazijn
4 el fijngesneden Serrano-ham
1 hardgekookt ei, grof gehakt
croutons
Ingrédients: 
1 kg de tomates
2 gousses d'ail écrasées
3 tranches de pain blanc
1,25 dl d'huile d'olive
1 cc de sel
1 cs de vinaigre de vin blanc
4 cs de jambon Serrano finement coupé
1 œuf cuit dur, émietté
croûtons
Bereiding: 

Ontvel en ontpit de tomaten en doe het vruchtvlees in een blender samen met de look. Laat het brood enkele seconden weken in water. Pers er met de hand het vocht uit en voeg het brood toe aan de tomaten. Pureer dit tot je een heel glad mengsel hebt. Voeg dan de olijfolie, de wijnazijn en het zout toe. Nog tien seconden mixen en dan 2 uur in de koelkast plaatsen. Verdeel de Salmorejo over 4 borden en garneer met croutons, ei, Serrano-ham en enkele druppels olijfolie.