Saltimbocca

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
8 kleine, heel dunne kalfslapjes
8 plakken Parma-ham
16 grote salieblaadjes
zout
witte peper
4 el boter
0,75 dl droge witte wijn
Ingrédients: 
8 petites escalopes de veau, très fines
8 tranches de jambon de Parme
16 grandes feuilles de sauge
sel
poivre blanc
4 c. à s. de beurre
0,75 dl de vin blanc sec
Bereiding: 

Klop de kalfslapjes voorzichtig plat. Leg er telkens een plak Parma-ham en enkele salieblaadjes op. Vast steken met een prikker. Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout en leg het daarna met de hamkant naar onder in een pan, waarin je eerst de boter laat smelten. Ongeveer 2 minuten bakken, omdraaien en nog een halve minuut laten bakken. Blus het braadvocht daarna met de witte wijn. Kort laten opkoken.
Serveren met de saus over het vlees.