Saltimbocca van kip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
4 kipfilets
peper & zout
16 salieblaadjes
16 plakken gedroogde Italiaanse ham
2 el olijfolie
4 el kippenbouillon
4 el droge witte wijn
4 el vers citroensap
1 tl maïzena
1 tl geraspte citroenschil
1 el platte peterselie
Ingrédients: 
4 filets de poulet
poivre & sel
16 petites feuilles de sauge
16 tranches de jambon sec Italien
2 cs d'huile d'olive
4 cs de bouillon de poule
4 cs de vin blanc sec
4 cs de jus de citron frais
1 cc de maïzena
1 cc de zeste de citron râpé
1 cs de persil plat
Bereiding: 

Snij de kipfilets doormidden, zodat nog dunnere stukjes vlees ontstaan. Klop die vervolgens zo plat mogelijk. Kruid de kip met peper & zout en leg op ieder lapje 2 salieblaadjes en 2 plakken gedroogde ham.

Bak het vlees een vijftal minuten aan iedere kant in een eetlepel olijfolie en haal het uit de pan. Warm houden. Meng de bouillon, de wijn en de maïzena onder elkaar. Doe dit mengsel samen met de resterende olijfolie in de pan. Als roerend aan de kook brengen, tot de saus een romige structuur heeft. Schep ze daarna over het vlees. Bestrooien met citroenschil en peterselie.