Satés van gehakt

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
6-8 minuten
Ingrediënten: 
800 g gemengd gehakt
1 tl gedroogde oregano
1 tl zacht paprikapoeder
peper & zout
2 geplette knoflookteentjes
7 tomaten, in blokjes
1/2 granaatappel
muntblaadjes
250 g yoghurt
2 el esdoornsiroop (of honing)
Bereiding: 

Meng de tomatenblokjes, de look, oregano en het paprikapoeder onder het gehakt. Verder op smaak brengen met peper en zout. Vorm met je handen 16 ‘worstjes’ van het vlees en steek er telkens een houten of een ijzeren spies in. Bak de satés 3 minuten aan iedere kant op de barbecue. Roer voor een begeleidend sausje de esdoornsiroop of honing onder de yoghurt. Opdienen met muntblaadjes en granaatappelpitjes.