Scampi’s in duivelsaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
24 scampi’s, gekuist
2 sjalotten, fijngesnipperd
1 lookteentje, geplet
1 el kerriepoeder
1 el paprikapoeder
een snuifje cayennepeper
1 dl ketchup
1 dl witte wijn
2 el room
2 tomaten
olijfolie
1 el boter
peper & zout
Ingrédients: 
24 scampis, décortiqués
2 échalotes, émincées
1 gousse d’ail, pressée
1 c. à s. de curry
1 c. à s. de paprika
1 pincée de poivre de Cayenne
1 dl de ketchup
1 dl de vin blanc
2 c. à s. de crème
2 tomates
huile d’olive
1 c. à s. de beurre
sel et poivre
Bereiding: 

Stoof de sjalotten glazig in een eetlepel olijfolie. Laat de look kort meebakken. Roer er het kerriepoeder, het paprikapoeder en de cayennepeper onder. Meng er daarna de ketchup onder. Blussen met witte wijn en de alcohol laten verdampen. Voeg dan de room toe en de saus al roerend een beetje inkoken. Ze moet uiteindelijk een romige dikte hebben. Kruid intussen de scampi’s met peper en zout en bak ze in de boter met wat olie. Laat ze nog heel even mee pruttelen in de saus.