Scampi’s met geroosterde pompoen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
600 g vastkokende aardappelen
600 g pompoen
1 tl verse tijmblaadjes
1 tl fijngesneden knoflook
peper & zout
1 el olijfolie
1 paksoi (Chinese kool)
1 pakje Knorr kreeftensaus
2,5 dl koud water
30 grote scampi’s, gekuist
50 g koude boter
Ingrédients: 
600 g de pommes de terre fermes
600 g de potiron
1 ct de feuilles de thym frais
1 ct d'ail finement coupé
poivre & sel
1 cs d'huile d'olive
1 paksoi (chou Chinois)
1 sachet de sauce au homard Knorr
2,5 dl d'eau froide
30 gros scampis nettoyés
50 g de beurre froid
Bereiding: 

Schil de aardappelen en de pompoen en snij ze in gelijkmatige blokjes. Meng er de tijm, knoflook, ¼ theelepel peper,1/2 theelepel zout en olijfolie onder. Verdeel de blokjes over een bakplaat en rooster ze circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 210°.

Was intussen de paksoi en kruid hem met peper en zout. Roer de inhoud van het zakje Knorr kreeftensaus onder het water. Aan de kook brengen en er 30 g koude boterklontjes onder roeren.

Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze in de resterende boter, samen met de paksoi. Verdeel de geroosterde groenten over 4 borden en leg hierop de scampi’s en de paksoi. Maak het geheel af met de kreeftensaus.