Scampi’s met Romesco-saus

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
500 g scampi’s, gekuist
olijfolie
het sap van een halve citroen
3 knoflookteentjes, in dunne plakjes
125 g amandelen
1 kleine ui, fijngehakt
1 tl fijngehakte peterselie
een mespuntje cayennepeper
250 g vruchtvlees van tomaten, in blokjes
1 sneetje wit brood
peper & zout
2 el witte wijnazijn
Ingrédients: 
500 g de scampis nettoyés
huile d'olive
le jus d'un demi-citron
3 gousses d'ail en fines lamelles
125 g d'amandes
1 petit oignon haché fin
1 cc de persil haché fin
une pointe de couteau de poivre de Cayenne
250 g de tomates concassées
1 tranche de pain blanc
poivre & sel
2 cs de vinaigre de vin, blanc
Bereiding: 

Bak de knoflook en amandelen aan in 2 eetlepels olijfolie. Uit de pan halen als de amandelen goudbruin zijn. Fruit daarna de ui enkele minuten in dezelfde pan. Voeg de tomatenblokjes en de cayennepeper toe. Ongeveer 2 minuten bakken op een hevig vuur. Daarna in een blender doen samen met de amandelen, peterselie, het brood en de witte wijnazijn. Tot een gladde saus mixen en eventueel verder op smaak brengen met peper en zout. Kruid de scampi’s met peper en zout en besprenkel ze met het sap van een halve citroen. Bak ze daarna in gaar in 1 eetlepel olijfolie. Opdienen met de koude Romesco-saus.