Scampi-abrikozen-vork

Aantal stuks: 
20
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min.
Bereidingstijd: 
10 min.
Ingrediënten: 
20 gepelde scampi’s
5 verse abrikozen
1 cm gemberwortel, geraspt
1 dl olijfolie
1 tl grof gehakte dille
5 korianderblaadjes, fijngehakt
1 geplet knoflookteentje
het sap van 1 citroen
peper & zout
5 geplette roze peperkorrels
Ingrédients: 
20 scampis, décortiqués
5 abricots frais
1 cm de gingembre, râpé
1 dl d’huile d’olive
1 c. à c. d’aneth, grossièrement haché
5 feuilles de coriandre, ciselées
1 gousse d’ail, pressée
le jus de 1 citron
poivre & sel
5 grains de poivre rose, écrasés
Bereiding: 

Meng alle ingrediënten, behalve de scampi’s, olijfolie en perziken onder elkaar. Snij de abrikozen telkens in 4 partjes. Bak de scampi’s in de olijfolie. Steek telkens een abrikoos en een scampi op een vork. Besprenkelen met de vinaigrette en opdienen als een aperitiefhapje.