Scampibrochettes

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
24 scampi’s
16 kleine champignons
½ rode paprika
een handvol basilicumblaadjes
4 geplette knoflookteentjes
peper
8 el olijfolie
het sap van 1 citroen
Ingrédients: 
24 scampis
16 petits champignons
½ poivron rouge
une poignée de feuilles de basilic
4 gousses d'ail écrasées
poivre
8 cs d'huile d'olive
le jus de 1 citron
Bereiding: 

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Snij de paprika in stukjes van ongeveer 2 cm. Was en droog de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Roer de knoflook, de basilicum, een beetje peper en het citroensap onder de olijfolie. Leg hier de scampi’s, de champignons en de paprikablokjes een kwartiertje in. Steek alle ingrediënten afwisselend op satépennen. Bak de brochettes 5-6 minuten op een hete barbecue.

Tip: Dit is heel lekker met loempiasaus, verse kaas met tuinkruiden en stokbrood.