Schuimpjes met rode vruchten

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
120 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
2 eiwitten
120 g suiker
enkele druppels azijn
Voor de topping:
250 g mascarpone
150 g magere yoghurt
3 el suiker
2 el citroensap
1 dl slagroom, opgeklopt
300 g frambozen
300 g aalbessen
poedersuiker
munt
Ingrédients: 
2 blancs d’œuf
120 g de sucre
quelques gouttes de vinaigre
pour la sauce:
250 g de mascarpone
150 g de fromage maigre
3 c. à s. de sucre
2 c. à s. de jus de citron
1 dl de crème fouettée
300 g de framboises
300 g de groseilles
sucre glace
feuilles de menthe
Bereiding: 

Klop het eiwit stijf. Meng er al kloppend langzaam de suiker en de azijn onder. Verhit de oven voor op 120°. Schep op een bakplaat met bakpapier 8 hoopjes van het eiwit. Druk ze in het midden een beetje plat. Plaats ze circa 2 uur midden in de oven. Zet de oven uit en laat de meringues er nog 1 uur in rusten.

Meng intussen de mascarpone, yoghurt, suiker en citroensap tot een glad mengsel. Roer er de slagroom onder. Verdeel vlak voor het serveren dit romige mengsel over de schuimpjes en strooi en er zowel de rode vruchten als wat poedersuiker over. Afwerken met muntblaadjes.