Scones met paté van gerookte forel

Aantal stuks: 
16
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
Voor de scones:
225 g zelfrijzende bloem
een snuifje zout
½ tl bakpoeder
40 g boter
60 g geraspte oude kaas
1,5 dl karnemelk
2 eieren
een snuifje cayennepeper
16 dilletakjes
Voor de forelpaté:
500 g gerookte forel
2 el citroensap
60 g roomkaas
peper & zout
Ingrédients: 
Pour les scones:
225 g de farine fermentante
une pincée de sel
½ ct de levure en poudre
40 g de beurre
60 g de fromage vieux râpé
1,5 dl de babeurre
2 oeufs
une pincée de poivre de Cayenne
16 petites branches d'aneth
Pour le pâté de truite:
500 g de truite fumée
2 cs de jus de citron
60 g de fromage crémeux
poivre & sel
Bereiding: 

Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder. Meng er met de hand de boter onder tot je kleine kruimeltjes hebt. Meng er dan 50 g oude kaas, de karnemelk en een losgeklopt ei onder, tot je zacht deeg krijgt. Rol dat uit tot een plak met een dikte van 2 cm. Snij rondjes van 3 cm.

Leg de deegrondjes op een ingevette bakplaat en borstel ze in met losgeklopt ei. Strooi er de resterende kaas en wat cayennepeper over. Bak de scones ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Laat ze licht afkoelen.

Doe intussen de ingrediënten voor de forelpaté in een blender. 30 seconden mixen en bijkruiden met peper en zout. Snij de scones doormidden, schep er flink wat forelpaté tussen en werk af met een dilletakje.